Wat is Body Stress Release

BSR is een natuurgeneeskundige techniek ter bevordering van de gezondheid van ieder mens.

Als spanning langere tijd vast zit of met een grote klap (ongeluk of val) is vastgezet, neemt je lichaam deze spanning niet meer waar. Denk maar aan een horlogebandje dat je na een paar dagen dragen niet meer voelt.  Wat je wel merkt zijn de gevolgen van deze diepere spierspanning: Je zenuwstelsel raakt geïrriteerd en diverse klachten kunnen ontstaan.  De vastgezette spanning langs de wervelkolom noemen we Body Stress en heeft slechts een kleine impuls nodig om waargenomen en losgelaten te worden. Body Stress Release (BSR) biedt die impuls.

Met spierreflextesten wordt het lichaam onderzocht op vastgezette spierspanning/blokkades langs de wervelkolom.

Met lichte, handmatige en precies geplaatste impulsen langs de wervelkolom, worden de diepste spierlagen bereikt. Zelfs een hele zachte impuls op een juiste manier geplaatst kan tot de diepste spierlaag komen zonder forceren en dus zonder te schaden.  Dit wordt gedemonstreerd aan de hand van de wieg van Newton, waar de ballen staan voor de spierlagen; Laat maar eens een uiterste bal van de wieg minimaal vallen (de impuls op de uiterste spierlaag) en de impuls wordt doorgegeven tot de laatste bal in rij (de diepste spierlaag ).

De plaats en richting van een impuls wordt bepaald met behulp van spierreflextesten ter plaatse. Dit zijn kleine aanrakingen waarna de reactie van het lichaam op de aanraking wordt geobserveerd. Je lichaam vertelt ons dus waar en in welke richting spanning is opgebouwd.

 

cradle

bron: wikipedia.com